фото: pexels.comДо края на пролетта бурите ще утихнат, но до май

...
фото: pexels.comДо края на пролетта бурите ще утихнат, но до май
Коментари Харесай

Сняг и виелици на Балканите през март

фото: pexels.com

До края на пролетта бурите ще утихнат, само че до май ще причинят вреди в Южна Европа, твърди синоптикът Тайлър Ройс от AccuWeather.

В момента виелици и ниски температури са сковали Западна и Южна Европа.

Очаква се стихии да вършеят от Франция през Италия в посока към Балканите и през месец март.

Това твърди метеорологичната работа AccuWeather, представена от вестник Стандарт, в прогнозата си за идния сезон.

 

След един от най-снежните зимни сезони за последните пет години в Северозападна и Централна Европа доста европейци чакат с неспокойствие пролетта, само че тази година тя ще закъснее, написа AccuWeather.

Не са изключени снеговалежи в цяла Европа и през март.

Най-обилният снеговалеж в Гърция от 12 години насам провокира спирания в електрозахранването, обърка превоза и блокира хора в домовете им, заяви Ройтерс.

Необичайно изобилен снеговалеж покри Атина, а управляващите предизвестиха жителите да не напущат домовете си през вчерашния ден сутринта.

Силен снеговалеж удари и северозападната и централната част на Турция, като провокира километрични тапи в Анкара и Истанбул в понеделник.

Ден преди този момент в най-големия турски град падна огромно количество сняг, часовете в образователните заведения бяха анулирани до сряда, а фериботната връзка през Босфора беше прекратена.

Колапс на трафика се следи и в столицата Анкара, където циклонът също аргументи изобилен снеговалеж. Движението по редица автомагистрали е парализирано, а в столицата доста се усили броят на леките произшествия заради замръзване.

Сурова зима налегна и Америка. Рекордни студове има в 24 града в Съединени американски щати - до минус 38 градуса са измерени в Минесота.

Арктически мраз остави без ток 8 милиона души в Тексас и Мексико. Президентът Джо Байдън разгласи изключително състояние поради студа в Тексас.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР